top of page
Kopie van PR beeld Celine_staand_Bowie Verschuuren_edited.jpg

Reserveren

za 26 okt

|

Brakkegrond

Brainwash Festival

In de Tuinzaal van de Brakkegrond presenteert Brainwash festival een 360graden video van De Opera van de Vallende Mens.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Brainwash Festival
Brainwash Festival

Tijd en locatie

26 okt 2019 13:00 – 21:00

Brakkegrond, Nes 45, 1012 KD Amsterdam

Over

Je bent in een niemandsland en valt in een vacuüm waarin je je tot niets meer kan verhouden. Niet tot de tijd. Niet tot de ander. Niet tot de grond onder je voeten. Machteloos en overgeleverd aan het leven stort je naar beneden in een onbekende diepte. “Alleen kan ik. Ik kan alleen. Ik ben niet alleen. Alleen ben ik niet. “

 

De opera van de vallende mens is een VirtualReality-Opera. Een interdisciplinaire ervaring geïnspireerd op gesprekken met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Met de psychiatrie als spiegel voor de wereld waarin we leven, roept de ervaring op tot universele herkenning.

De opera van de vallende mens is een poëtisch, muzikaal en beeldend onderzoek naar de eenzaamheid van verdriet. Een ervaring die uitnodigt tot reflectie, maar bovenal samenbrengt en troost biedt.

De opera van de vallende mens wordt geproduceerd door MCEM in co-productie met VIA ZUID en Cultura Nova, in samenwerking met Mondriaan GGZ. In december 2018 heeft Celine Daemen voor de ontwikkeling van dit project de Hustinx stimuleringsprijs ontvangen. Verder wordt het project financieel ondersteund door onder andere het VSB-fonds.

Concept en Regie: Celine Daemen // Compositie: Amarante Nat //  Zang: Sterre Konijn // Libretto: Olivier Herter // Art director: Aron Fels //  Sound engineer: Wouter Snoei // Spatial sound editing: Maikel van der Wouden // Producer: Cas Ketel // Artistieke Coaching: Romain Bischoff // Met grote dank aan: medewerkers, ervaringsdeskundigen en patiënten van Mondriaan GGZ.

Deel dit evenement

bottom of page