top of page
Kopie van PR beeld Celine_staand_Bowie Verschuuren_edited.jpg

Reserveren

vr 04 nov

|

Genève

Eurydice / Geneva International Filmfestival

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd en locatie

04 nov 2022 00:00 – 13 nov 2022 00:00

Genève, Genève, Zwitserland

Over

Eurydice, een afdaling in oneindigheid

We mijmeren al eeuwen over de oneindigheid van onze ziel, die ons lichaam na de dood als een tijdelijke huls achterlaat en rond blijft dolen. Of je nu reïncarneert, opstijgt naar een hemel of wordt geüpload naar de cloud. Het zijn stuk voor verlangens die gebaseerd zijn op de tegenstelling tussen de bedrieglijke stoffelijke wereld en een hogere eeuwige werkelijkheid waarin we ons berusten.

Eurydice, een afdaling in oneindigheid is een Virtual Reality opera waarin je je als toeschouwer onderdompelt in een immersieve beleving. Een individuele reis, geïnspireerd op de aloude mythe van Orpheus en Eurydice. Een strijd tussen stof en eeuwigheid, waarin tijd vervaagt en de wetten van ruimte komen te vervallen. ‘Waar hoor jij thuis? Tussen dolende, lichaamloze zielen of toch met je voeten in de klei?’

Eurydice’s hypnotiserende gezang trekt je steeds dieper in het labyrint van gangen, ruïnes en balustrades, waarachter zich duizelingwekkende dieptes en vergezichten openen. Jouw nieuwsgierigheid is het beste kompas in deze fascinerende tussenruimte vol VR, poëzie, en betoverende muziek.

Deze ervaring is doorlopend opgesteld en individueel te beleven in tijdslots van een half uur. Je reserveert dus per persoon een tijdslot. Kom je met meerdere personen? Reserveer dan verschillende tijdslots na elkaar. Zorg dat je een kwartier voor aanvang van je tijdslot aanwezig bent.

Deze VR opera wordt ontwikkeld binnen de Nieuwe Makers regeling van Fonds Podiumkunsten in samenwerking met Silbersee en VIA ZUID.

Alles over deze productie

Deel dit evenement

bottom of page