top of page
still INSIDE _bewerkt.jpg

Over Studio Nergens

over

Studio Nergens maakt transdisciplinaire voorstellingen op het snijvlak van muziektheater, beeldende kunst en immersieve media.

We maken zintuiglijke ervaringen die het publiek uitnodigen om de blik naar binnen te richten. Deze reis naar binnen brengt hen naar een plek waar persoonlijke associaties ontstaan als antwoord op universele filosofische vragen.

In ons werk staat het publiek centraal. Ze staan er midden in, worden ondergedompeld in scènes of wandelen er als hoofdpersoon zelf doorheen. Ontroerende muziek en creatieve technologie zijn daarbij onze belangrijkste bondgenoten.


Onze voorstellingen worden vertoond op diverse gerenommeerde plekken, van (muziek)theater- en filmfestivals tot concertzalen en musea in binnen- en buitenland.


Studio Nergens is opgericht door regisseur Celine Daemen. Zij studeerde in 2018 af aan de regieopleiding van Toneelacademie Maastricht en werd, via operagezelschap Silbersee, van 2021 tot 2023 ondersteund door Fonds Podiumkunsten in het kader van de regeling Nieuwe Makers, waarin ze haar unieke signatuur verder verdiepte. Artdirector en tech-dramaturg Aron Fels is daarbij al vanaf het begin vast betrokken. Merle Scheske is sinds eind 2023 betrokken als zakelijk leider. De samenwerkingen met componisten, schrijvers, 3D kunstenaars, programmeurs en ondersteunende professionals zijn op projectbasis, maar zijn vaak doorlopend en duurzaam van aard.

 

De studio heeft de afgelopen jaren veel nationale en internationale aandacht gegenereerd met virtual reality-opera’s, waarin bezoekers lopend, met een VR-bril op, beeldende muzikale scènes verkennen.

We wonnen verschillende prestigieuze internationale prijzen. Voor Songs for a Passerby mochten we op de Biënnale van Venetië in 2023 de Venice Immersive Grand Prize voor beste immersieve ervaring in ontvangst nemen. Onze VR-opera Eurydice mocht eerder in 2022 al een Reflet D’Or voor beste immersieve ervaring op GIFF in Genève ontvangen.

Adres:

Studio Nergens

Rietlandpark 379

1019 EM Amsterdam

Contact:

Email: celine@studionergens.com

Studio Nergens onderschrijft de CAO Toneel en Dans, de 'Governance Code Cultuur' en de 'Code Culturele Diversiteit'.

bottom of page