top of page
Kopie van Still Nergens_001_0000_edited.jpg

Nowhere I / II / III

‘Nowhere’ is een onderzoeksproject ontwikkeld in het kader van Muzieklab van Intro in Situ en VIA ZUID en Chronosphere lab van De Effenaar Smart Vennue. Samen met schrijver Olivier Herter en Componist Sterre Konijn onderzochten we de fysicaliteit van de virtuele ruimte en de rol van muziek in het maken van immersieve belevingen. 

Als eindresultaat van dit onderzoek presenteerden wij een Virtual Reality opera drieluik genaamd 'Nowhere', waarin muziek en VR je meenemen naar een fascinerende tussenruimte. Tussen zijn en niet-zijn. Tussen mens en technologie. Tussen werkelijkheid en chaos. Tussen houvast en overgave.

 

"Ik heb me neergelegd

en afgelegd en ga me achterna

ik ben een vorm

en ben de toestand

het voorbijgaan en de tijd"

Credits 

Regie: Celine Daemen // Compositie en zang: Sterre Konijn // Libretto: Olivier Herter // Virtual production design: Aron Fels // Decors: Klaudia Schenkels // Dramaturgie (stage): Viola Karsten // Sound design: Wouter Snoei // Productie: Intro in Situ // Co-productie: VIA ZUID  // Met dank aan: Chronosphere, 4DR studio, De Effenaar Smart vennue

Talks

Om een inzicht te geven in het werkproces en artistieke onderzoek was regisseur Celine onderdeel van verschillende talks en kennisdeling sessies:

Effenaar Future Sessions - online stream
15 december 2021 (te streamen via youtube)

Future Stages, Felix Meritus - Amsterdam
23 maart 2022 (afgelopen)

IN-EDIT Festival, Melkweg - Amsterdam 
7 april 2022 (afgelopen)

Er zijn voorlopig geen nieuwe talks gepland. 

Speellijst

Première, Loods 5 - Amsterdam

3 & 4 juli 2021 (afgelopen)


VR Days Europe - Amsterdam

17 november 2021 (afgelopen)


Kaboom festival - Utrecht

28 & 29 maart 2022 (afgelopen)

Er zijn voorlopig geen nieuwe presentaties gepland van Nergens. Op de hoogte blijven van nieuwe speeldagen kan door je in te schrijven voor de nieuwsbrief onderaan deze pagina. 


 

bottom of page